
Gebakken biefstuk met champignons en gebakken krieltjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
4 biefstukken
250 gram champignons
1 bakje haricots verts
100 gram ontbijtspek
30 gram Bak- & braadboter
400 gram minikrieltjes
4 eetlepels olijfolie
1 zout en peper
Bereidingswijze
1. Haal tijdig de biefstukken uit de koeling, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2. Kook de haricotverts in kokend water in 5 minuten beetgaar.
3. Stop het garingsproces door ze gelijk af te spoelen onder koud water.
4. Laat uitlekken.
5. Bak in een droge koekenpan de ontbijtspek totdat deze knapperig en goudbruin is.
6. Neem steeds een aantal haricotverts samen en wikkel ze in de ontbijtspek.
7. Smelt de boter en laat de haricotsverts in de boter zachtjes warm worden.
8. Verhit een koekenpan schenk de helft van de olijfolie in de pan, bak de gekookte krieltjes goudbruin, breng op smaak met zout en peper.
9. Verhit een tweede koekenpan voor het bakken van de biefstuk.
10. Schenk de rest van de olijfolie in de pan.
11. Bestrooi de biefstukken met gemalen grove zwarte peper.
12. Bak de biefstukken aan beide zijden 4 minuten.
13. Haal uit de pan, doe een scheutje water bij het braadvocht.
14. Serveer de biefstuk met de gebakken krieltjes, de haricotsverts en schenk de jus over het vlees.
Meer recepten in de categorie