Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gebakken brie met pistache, dadel en sinaasappel
KERST_MET_FRANCESCA

Gebakken brie met pistache, dadel en sinaasappel

4 pers.
ca. 30 min
Frans

Ingrediënten

100 gr pistachenoten in de dop of 50 gr gepelde (ongezouten en ongeroosterd)
1 handsinaasappel
4 medjoul dadels
1 takje verse oregano
zeezout
zwarte peper
2 President Mini Le Brie
knijphoning
1 afbak stokbrood
olijfolie
1 teentje knoflook

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden (onder- en bovenwarmte). Bekleed een bakblik met bakpapier voor de crostini en bekleed 2 ovenschaaltjes (of 1 grote) met bakpapier, hier gaan straks de stukken brie in.
2. Heb je pistachenoten in de dop, pel deze dan eerst. Rooster de pistachenoten daarna circa 5 minuten op laag vuur in een koekenpan zonder vet. Schud regelmatig om en schep ze na het roosteren op een plank om iets af te koelen. Hak ze grof.
3. Boen in de tussentijd de sinaasappel schoon en rasp de schil. Halveer ‘m en snijd met een scherp mesje 6 mooie partjes uit 1 helft.
4. Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in stukjes.
5. Rits de blaadjes van het takje oregano en hak ze fijn. Je hebt 2 theelepels fijngehakte oreganoblaadjes nodig.
6. Roer de pistachenoten, dadels en oregano door elkaar met 2 - 3 eetlepels sinaasappelsap en naar smaak wat sinaasappelrasp (niet teveel, want dan wordt het bitter), zeezout en zwarte peper.
7. Leg de stukken brie in de ovenschaaltjes en knijp er royaal wat honing over (1 - 2 eetlepels per brie). Zet de ovenschaaltjes op de bakplaat.
8. Snijd het stokbrood in mooie plakken. Leg ze op het bakpapier, rondom de ovenschaaltjes en besprenkel met olijfolie.
Tip: Is je bakplaat te klein om alles erop te plaatsen, gebruik dan 2 bakblikken boven elkaar in de oven. Of een bakblik en een rek.
9. Zet de bakplaat in de oven voor 12 - 15 minuten tot de brie bovenop goudbruin begint te worden en ze een beetje beginnen op te bollen door het smelten.
10. De crostini haal je er na 12 minuten (als de bovenkanten mooi goudbruin zijn) vast uit. Halveer het teentje knoflook en smeer de bovenkanten van de crostini’s ermee in. Zo krijgen ze een lekkere knoflooksmaak.
11. Serveer de gebakken brie op 2 mooie bordjes en beleg de bovenkant royaal met de pistache-dadeltopping. Leg daartussen de partjes sinaasappel die je zo mooi hebt uitgesneden. Als laatste gaat er nog een scheutje honing over en wat zwarte peper.
12. Serveer direct met de crostini zodat de brie nog lekker warm is.
Tip: De topping kun je al een dag eerder maken en bewaren in de koelkast. Je hoeft dan alleen nog de brie en de crostini op het laatst te bakken.

Variatietip!

Mini brie is voldoende om te delen met z’n tweeen. Ik koos voor de mini brie van President, omdat deze rondom een korst heeft. Een ander merk kan natuurlijk ook, mits deze ook een korst rondom heeft. Anders loopt de brie helemaal uit in de oven. Ben je meer een camembert-fan? Dat kan ook en combineert goed met deze topping. | Je kunt ‘m serveren als voorgerecht of maak deze gebakken brie onderdeel van een borrelplank. Voeg bijvoorbeeld nog wat toastjes, crostini, rauwkost, dipjes en charcuterie toe en de borrel kan niet meer stuk! | Lekkere mocktail voor erbij? Maak dan deze cranberry-sinaasappelmocktail. Meng 1 deel cranberrysap met 1 deel vers sinaasappel en schenk hier 1 flesje Crodino bij. Rijg om en om partjes sinaasappel en amarenekersen aan een spiesje en serveer die in de mocktail.
Deel het op:
Meer recepten in de categorie
Kerst
Vegetarisch
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing PLUS Boerentrots Biefstuktartaartjes Blonde d'Aquitaine 2 stuks en 4 stuks
Lees meer

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen