

Gebakken gnocchi met tomaten-paprikasaus en saliepesto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
8.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode uien
3 tenen Knoflook
2 stuks Paprika's
690 gram Passata
10 Blaadjes Salie
400 gram Verse gnocchi
125 gram Verse pesto
200 gram Ricotta
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in grove stukken. Plet de tenen knoflook en verwijder de schil. Snijd de paprika’s in grove stukken en doe samen met de ui en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en meng goed. Rooster 20 minuten in de oven.
2. Haal de ovenschaal uit de oven en doe samen met de passata in een blender of keukenmachine. Maal fijn tot een gladde saus en doe de saus in een pan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verwarm op middelhoog vuur en kook eventueel iets in.
3. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een scheut olijfolie en de helft van de salie op hoog vuur. Bak zodra de olie heet is de gnocchi in de pan goudbruin en krokant. Zet indien nodig het vuur iets lager. Hak de resterende salie fijn en meng door de pesto.
4. Verdeel de gnocchi over vier borden. Schep de saus over de gnocchi en verdeel de ricotta erover. Garneer met de saliepesto.
Meer recepten in de categorie