Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken gnocchi met tomaten-paprikasaus en saliepesto

Gebakken gnocchi met tomaten-paprikasaus en saliepesto

Ingrediënten

  • 2 stuks Rode uien
  • 3 tenen Knoflook
  • 2 stuks Paprika's
  • 690 gram Passata
  • 10 Blaadjes Salie
  • 400 gram Verse gnocchi
  • 125 gram Verse pesto
  • 200 gram Ricotta
Gebakken gnocchi met tomaten-paprikasaus en saliepesto  product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in grove stukken. Plet de tenen knoflook en verwijder de schil. Snijd de paprika’s in grove stukken en doe samen met de ui en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, zout en peper en meng goed. Rooster 20 minuten in de oven.
  2. Haal de ovenschaal uit de oven en doe samen met de passata in een blender of keukenmachine. Maal fijn tot een gladde saus en doe de saus in een pan. Proef en breng op smaak met peper en zout. Verwarm op middelhoog vuur en kook eventueel iets in.
  3. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een scheut olijfolie en de helft van de salie op hoog vuur. Bak zodra de olie heet is de gnocchi in de pan goudbruin en krokant. Zet indien nodig het vuur iets lager. Hak de resterende salie fijn en meng door de pesto.
  4. Verdeel de gnocchi over vier borden. Schep de saus over de gnocchi en verdeel de ricotta erover. Garneer met de saliepesto.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 58 g
  • waarvan suikers 20
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 9