
Gebakken harissa-zalm met broccoli en bulgur
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Marokkaans
Ingrediënten
4 zalmfilets
4 eetlepels harissa
3 eetlepels olijfolie
600 gram broccoli (in roosjes)
250 milliliter groentebouillon (heet)
200 gram bulgur
4 tomaten (in blokjes)
300 gram mais (uitgelekt, blik)
2 bosjes koriander (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Wrijf de zalm in met de (milde) harissa. Giet de olijfolie over de broccoli en verdeel samen met de zalm over de bakplaat. Rooster in de oven in 10-15 minuten gaar.
2. Giet intussen de kokendhete bouillon over de bulgur en laat afgedekt staan. Schep dan de tomaten, mais en koriander erdoor. Serveer de bulgur met de zalm en broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
690 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
61 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
44 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie