
Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
2 el broodkruim
5 el olijfolie
1 teentje(s) geperste knoflook
1 pot(ten) zout en peper
1 pak(ken) duopak krielaardappeltjes
1 tl Silvo oregano
750 g kabeljauwfilet
6 el PLUS gezeefde tomaten
2 el citroensap
1 zak(je) panklare worteltjes
2 el citroensap
Bereidingswijze
Meng alle voor de saus aangegeven ingrediënten. Laat dit even in de koelkast intrekken tot gebruik.
Maak vervolgens de 4 stukken kabeljauw droog, wrijf ze in met citroensap en laat ze 10 min. intrekken. Kruid ze daarna met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met boter en bak de krielaardappeltjes goudbruin. Kook de worteltjes met wat zout en een klontje boter net gaar.
Verhit vervolgens een koekenpan met olie en bak de filets goudbruin en gaar.
 Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
 Breng ondertussen de saus aan de kook, verdeel deze over de vis.
Serveer de kabeljauwfilet samen met de gebakken aardappeltjes en worteltjes.
Variatietip!
Wijntip: Villa Mondi - Soave
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
334 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
16 gram
Eiwitten
24 gram