Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus

Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus

Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el broodkruim
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje(s) geperste knoflook
  • 1 pot(ten) zout en peper
  • 1 pak(ken) duopak krielaardappeltjes
  • 1 tl Silvo oregano
  • 750 g kabeljauwfilet
  • 6 el PLUS gezeefde tomaten
  • 2 el citroensap
  • 1 zak(je) panklare worteltjes
  • 2 el citroensap
Bereiden
Meng alle voor de saus aangegeven ingrediënten. Laat dit even in de koelkast intrekken tot gebruik.
Maak vervolgens de 4 stukken kabeljauw droog, wrijf ze in met citroensap en laat ze 10 min. intrekken. Kruid ze daarna met peper en zout.
Verhit ondertussen een koekenpan met boter en bak de krielaardappeltjes goudbruin. Kook de worteltjes met wat zout en een klontje boter net gaar.
Verhit vervolgens een koekenpan met olie en bak de filets goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng ondertussen de saus aan de kook, verdeel deze over de vis.
Serveer de kabeljauwfilet samen met de gebakken aardappeltjes en worteltjes.
Variatie
Wijntip: Villa Mondi - Soave

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
16 g
vet
20 g
Kcal
334