Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus

Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus

Ingrediënten

  • 2 el broodkruim
  • 5 el olijfolie
  • 1 teentje(s) geperste knoflook
  • 1 pot(ten) zout en peper
  • 1 pak(ken) duopak krielaardappeltjes
  • 1 tl Silvo oregano
  • 750 g kabeljauwfilet
  • 6 el PLUS gezeefde tomaten
  • 2 el citroensap
  • 1 zak(je) panklare worteltjes
  • 2 el citroensap
Gebakken kabeljauwfilet met frisse tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng alle voor de saus aangegeven ingrediënten. Laat dit even in de koelkast intrekken tot gebruik.
  2. Maak vervolgens de 4 stukken kabeljauw droog, wrijf ze in met citroensap en laat ze 10 min. intrekken. Kruid ze daarna met peper en zout.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan met boter en bak de krielaardappeltjes goudbruin. Kook de worteltjes met wat zout en een klontje boter net gaar.
  4. Verhit vervolgens een koekenpan met olie en bak de filets goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng ondertussen de saus aan de kook, verdeel deze over de vis.
  5. Serveer de kabeljauwfilet samen met de gebakken aardappeltjes en worteltjes.

Variatie

Wijntip: Villa Mondi - Soave

    Voedingswaarde

  • Kcal 334
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 16 g
  • Vet 20 g