Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken kalfsoester met verse spaghetti

Gebakken kalfsoester met verse spaghetti

Gebakken kalfsoester met verse spaghetti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g champignons, in plakken gesneden
  • teen knoflook, gepureerd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 ml room
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 pak PLUS verse spaghetti
  • 2 aubergines
  • 4 PLUS Kalfsoesters, op kamer temperatuur
  • Olijfolie
Bereiden
Bereiden: Begin met de saus. Bak de gesneden champignons 10 minuten op hoog vuur in 1 el olijfolie. Voeg de knoflook halverwege toe. Blus af met de wijn.
Giet de room in de pan en laat tot de helft inkoken. Roer er als laatst de peterselie door.
Kook ondertussen de spaghetti al dente.
Gril de gehalveerde aubergines. Breng op smaak met peper en zout.
Bak als laatste de kalfsoesters in ca. 4 min in een hete pan met wat olijfolie medium rare.