
Gebakken mosselen met prei en spekjes
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
3 kilogram mosselen (panklaar)
0.5 flessen bier
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Controleer de mosselen op beschadigde en open exemplaren. Kook ze met bier in 2-3 minuten totdat alle schelpen open zijn. Schep ze uit de pan en laat ze iets afkoelen.
2. Maak de prei schoon en snijd deze in smalle ringetjes.
3. Haal de mosselen voorzichtig uit de schelpen en dep ze eventueel een beetje droog met keukenpapier.
4. Bak de spekblokjes krokant in een wok of hapjespan.
5. Voeg olijfolie en prei toe en bak deze 2 minuten mee. Schep de mosselen erdoor en bak ze voorzichtig omscheppend 1 minuut mee. Voeg ruim peper toe.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
523 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
18 gram
Eiwitten
51 gram
Meer recepten in de categorie