
Gebakken rijst met babi ketjap
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram nasi/bamigroente
1 stuk komkommer
400 gram hamlappen
120 gram boemboe voor babi ketjap
400 gram zilvervliesrijst
1 stuk ui
3 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal manis
2 stuks eieren
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat de rijst afkoelen.
3. Pel en snipper ondertussen de ui en pers de teentjes knoflook uit. Snijd de komkommer in plakjes en de hamlappen in blokjes.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook 1 minuut. Voeg de hamlappen toe en bak 2 minuten mee. Voeg tot slot de boemboe voor babi ketjap toe en laat het vlees op laag vuur 6 minuten stoven.
5. Verhit opnieuw een scheutje olie in een grote hapjespan of wok en roerbak de nasi-bami mix 3 minuten. Voeg de sambal en de rijst toe en meng goed. Breek de eieren boven de pan en verwarm al roerende de eieren mee tot ze stollen.
6. Verdeel de gebakken rijst en de babi ketjap over de borden en serveer er de komkommer bij.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2869 Kj
Calorieën
683 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
101 gram
Waarvan suikers
25 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie