
Gebakken rijst met kip ketjap, spitskool, wortel, omeletreepjes en atjar van komkommer
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
25.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Plus zilvervliesrijst
6 eetlepel Ketjap
2 tenen Knoflook
2 eetlepel Sambal
2 stuks Kipfilet 2 stuks
5 eetlepel Azijn
1 eetlepel Honing
150 gram Rauwkost komkommer
5 stuks Eieren
1 Halve Spitskool
1 stuk Rode ui
1 stuk Prei
150 gram Rauwkost wortel
3 eetlepel Ketchup
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer door en laat in de pan zonder deksel zodat het wat afkoelt.
2. Maak een marinade van 4 eetlepels ketjap, 2 tenen uitgeperste knoflook en sambal. Snijd de kip in reepjes en leg 25 minuten in de marinade.
3. Verwarm in een pannetje de azijn samen met honing totdat de honing is opgelost. Giet deze dressing over de rauwkost komkommer en zet koud.
4. Klop de eieren los, voeg peper en zout toe en bak hiervan 2 omeletten. Laat afkoelen en snijd in dunne reepjes.
5. Snijd de spitskool in dunne reepjes en de ui en prei in ringen. Was de prei en ui en snijd beiden in ringen.
6. Snijd de spitskool in dunne reepjes en de ui en prei in ringen. Was de prei en ui en snijd beiden in ringen. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui en prei. Voeg de gemarineerde kipreepjes toe en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg daarna de spitskool toe en bak deze 1 minuut mee. Zet het vuur lager en bak de rijst samen met de wortel 1 minuut mee. Voeg ketchup en ketjap toe.
7. Serveer met de reepjes omelet en zelfgemaakte atjar.
Meer recepten in de categorie