
Gebakken rijst met paksoi en vis van de bbq
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
42.15 voor 4 pers.
Ingrediënten
250 gram Basmatirijst
1 bosje Koriander
1 stuk Limoen
400 gram Nasigroenten
1 Zakje Nasi
2 stuks Paksoi
8 stuks Zalmspiesjes paprika
Bereidingswijze
1. Indien je de barbecue wil gebruiken: verwarm de barbecue tot middelhoge temperatuur.
2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Giet indien nodig af en laat droogstomen in de pan. Hak de koriander grof en snijd de limoen in partjes.
3. Verwarm een wok met een scheut zonnebloemolie op hoog vuur. Bak hierin de nasigroenten gedurende 3 minuten. Voeg de nasikruiden en de rijst toe en bak nog 3-5 minuten. Snijd de paksoi in grove stukken en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar.
4. Gebruik je een barbecue? Leg dan de zalmspiesjes op de barbecue en keer regelmatig tot ze rondom gegaard zijn. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin het witte gedeelte van de paksoi gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg tot slot ook het groene gedeelte van de paksoi toe. Bak nog 1-2 minuten en draai het vuur uit.
5. Gebruik je geen barbecue? Verwarm dan twee koekenpannen met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak in de ene pan de zalmspiesjes aan alle kanten goudbruin. Bak in de andere pan het witte gedeelte van de paksoi gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en voeg tot slot ook het groene gedeelte van de paksoi toe. Bak de paksoi nog 1-2 minuten en draai het vuur uit.
6. Schep de gebakken rijst in vier kommen. Leg hierop de paksoi en de zalmspiesjes. Garneer met de koriander en serveer met de partjes limoen.
Meer recepten in de categorie