Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken rijst met saté en een gebakken ei

Gebakken rijst met saté en een gebakken ei

Ingrediënten

  • 600 gram varkenssaté
  • 400 gram sperziebonen (diepvries)
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram nasi/bamigroente
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels sambal
  • 50 ml kokosmelk
Gebakken rijst met saté en een gebakken ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Verhit een grillpan of de barbecue en grill de spiezen rondom bruin en gaar.
  3. 3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak de gekookte rijst samen met 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel sambal 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de bami groenten en de sperzieboontjes toe en bak nog 8 minuten.
  4. 4. Verwarm in een steelpan de pindakaas, de overige ketjap en sambal, de kokosmelk en 100 ml water. Mocht de saus te dik zijn, voeg dan naar wens een scheutje water toe.
  5. 5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  6. 6. Verdeel de gebakken rijst over de borden en serveer met de saté, de eieren en de pindasaus.
  7. Tip: Lekker met fijn gesneden bosui en gebakken uitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 776
  • Eiwit 51 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 12