
Gebakken rijst met saté en een gebakken ei
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
600 gram varkenssaté
400 gram sperziebonen (diepvries)
4 stuks eieren
300 gram zilvervliesrijst
400 gram nasi/bamigroente
3 eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap
2 eetlepels sambal
50 ml kokosmelk
Bereidingswijze
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit een grillpan of de barbecue en grill de spiezen rondom bruin en gaar.
3. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak de gekookte rijst samen met 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel sambal 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur lager en voeg de bami groenten en de sperzieboontjes toe en bak nog 8 minuten.
4. Verwarm in een steelpan de pindakaas, de overige ketjap en sambal, de kokosmelk en 100 ml water. Mocht de saus te dik zijn, voeg dan naar wens een scheutje water toe.
5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
6. Verdeel de gebakken rijst over de borden en serveer met de saté, de eieren en de pindasaus.
Tip: Lekker met fijn gesneden bosui en gebakken uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3254 Kj
Calorieën
776 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
51 gram