
Gebakken schol met spinazie en aardappelpuree
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
74.96 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Kruimige aardappelen
50 gram Bloem
4 stuks Scholfilet
60 gram Roomboter
1 stuk Citroen
2 tenen Knoflook
1 kilo Verse bladspinazie
125 ml Volle melk
1 stuk Eidooier
1 Mespunt Nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Kook in ongeveer 15 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de stukken.
2. Verdeel de bloem over een (diep) bord en breng op smaak met peper en zout. Wentel de scholfilets aan beide kanten door de bloem en tik overtollig bloem eraf. Verwarm een hele grote of twee middelgrote koekenpannen op middelhoog vuur met de roomboter. Leg zodra de boter begint de bruisen de scholfilets in de pan en bak in ongeveer 5 minuten per kant goudbruin. Draai het vuur lager of voeg kleine stukjes koude roomboter toe als de boter neigt te verbranden.
3. Snijd ondertussen de citroen in partjes en de knoflook in plakjes. Verwarm een koekenpan of wok met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de knoflook 2-3 minuten. Voeg de spinazie, eventueel in delen toe, en bak tot de spinazie nét geslonken is. Draai het vuur uit en breng op smaak met peper en zout.
4. Verwarm de melk in de magnetron of een pannetje. Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk, eidooier en nootmuskaat tot een gladde puree. Proef en breng op smaak met een snufje zout. Schep de puree op vier borden. Leg er de scholfilets, spinazie en citroenpartjes bij.
Meer recepten in de categorie