Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken scholfilet met aardappelsalade

Gebakken scholfilet met aardappelsalade

Ingrediënten

  • 500 gram trostomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 bakje bieslook
  • 500 gram krielaardappelen
  • 50 gram kappertjes
  • 500 gram GIJS scholfilet
  • 75 gram aioli
  • 100 gram krulslamelange
Gebakken scholfilet met aardappelsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de trostomaten in blokjes. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de bieslook fijn. Halveer de krieltjes.
  2. 2. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar. Laat droogstomen.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat iets inkoken tot een salsa. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
  4. 4. Dep de scholfilet met een vel keukenpapier droog. Verhit in dezelfde pan als de saus een scheutje olijfolie en bak de scholfilet aan beide kanten ongeveer 4 - 5 minuten.
  5. 5. Meng de aioli en de bieslook door de krieltjes. Meng voorzichtig de krulsla erdoor.
  6. 6. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de gebakken scholfilet. Serveer met de tomaten-kappertjes salsa.

    Voedingswaarde

  • Kcal 396
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4