
Gebakken scholfilet met aardappelsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram trostomaten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 bakje bieslook
500 gram krielaardappelen
50 gram kappertjes
500 gram GIJS scholfilet
75 gram aioli
100 gram krulslamelange
Bereidingswijze
1. Snijd de trostomaten in blokjes. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Hak de bieslook fijn. Halveer de krieltjes.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de krieltjes in 12 - 14 minuten gaar. Laat droogstomen.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat iets inkoken tot een salsa. Schep uit de pan en bewaar in een bakje.
4. Dep de scholfilet met een vel keukenpapier droog. Verhit in dezelfde pan als de saus een scheutje olijfolie en bak de scholfilet aan beide kanten ongeveer 4 - 5 minuten.
5. Meng de aioli en de bieslook door de krieltjes. Meng voorzichtig de krulsla erdoor.
6. Verdeel de aardappelsalade over de borden en serveer met de gebakken scholfilet. Serveer met de tomaten-kappertjes salsa.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1650 Kj
Calorieën
396 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
22 gram