
Gebakken scholfilet met aardappelschotel van prei en wortel in mosterdsaus
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
42.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 kilo Aardappelen
2 stuks Prei
1 stuk Winterpeen
200 ml Creme fraiche
3 eetlepel Kuhne
1 stuk Citroenen
1 tenen Knoflook
2 stuks Scholfilet msc
5 takjes Dille
Bereidingswijze
1. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
2. Schil de aardappel en snijd ze in plakjes. Snijd de prei in grove ringen en was ze. Schil de winterpeen en schaaf in plakjes. Houd alles apart.
3. Meng de creme fraiche, mosterd, sap en rasp van een halve citroen, en geperste tenen knoflook in een kom en breng op smaak met peper en zout.
4. Maak in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal laagjes van de wortel, prei en aardappelschijfjes. Eindig met de wortel. Verdeel het mengsel erop en ertussen. Zet de schaal 35 minuten in het midden van de oven.
5. Dep de scholfillets droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 4 eetlepels olijfolie op middelhoogvuur in een koekenpan en bak de scholfillets 2 a 3 minuten af tot gaar aan beide kanten.
6. Garneer de scholfillets met dille en partjes citroen en serveer met de aardappelschotel.
Meer recepten in de categorie