
Gebakken scholfilet met garnalen en een salade van venkel
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
olijfolie
bakpapier
4 stuks scholfilets
125 gram garnalen
600 gram ovenfrietjes
1 stuk citroen
20 gram roomboter
2 stuks venkel
150 gram rucola
3 stengels bleekselderij
20 gram basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de roomboter zacht worden.
2. Spoel en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de citroenrasp met de zachte boter.
3. Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven in 12 minuten af.
4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de venkel in dunne reepjes, kook deze 3 minuten, giet af in een vergiet en spoel na met koud water.
5. Smelt de citroenboter in een koekenpan en bak de scholfilets in 5 minuten rondom goudbruin.
6. Pureer met een staafmixer de basilicum met genoeg olijfolie tot een egale dressing en breng op smaak met het citroensap. Snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
7. Meng de rucola met de bleekselderij, de venkel en de dressing.
8. Verdeel de ovenfriet, de scholfilets en de salade van venkel over de borden en garneer de vis met de roze garnaaltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2797 Kj
Calorieën
666 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
68 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
50 gram