Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken scholfilet met garnalen en een salade van venkel

Gebakken scholfilet met garnalen en een salade van venkel

Ingrediënten

  • olijfolie
  • bakpapier
  • 4 stuks scholfilets
  • 125 gram garnalen
  • 600 gram ovenfrietjes
  • 1 stuk citroen
  • 20 gram roomboter
  • 2 stuks venkel
  • 150 gram rucola
  • 3 stengels bleekselderij
  • 20 gram basilicum
Gebakken scholfilet met garnalen en een salade van venkel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de roomboter zacht worden.
  2. 2. Spoel en rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de citroenrasp met de zachte boter.
  3. 3. Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven in 12 minuten af.
  4. 4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de venkel in dunne reepjes, kook deze 3 minuten, giet af in een vergiet en spoel na met koud water.
  5. 5. Smelt de citroenboter in een koekenpan en bak de scholfilets in 5 minuten rondom goudbruin.
  6. 6. Pureer met een staafmixer de basilicum met genoeg olijfolie tot een egale dressing en breng op smaak met het citroensap. Snijd de bleekselderij in gelijke stukjes.
  7. 7. Meng de rucola met de bleekselderij, de venkel en de dressing.
  8. 8. Verdeel de ovenfriet, de scholfilets en de salade van venkel over de borden en garneer de vis met de roze garnaaltjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 666
  • Eiwit 50 g
  • Koolhydraten 68 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 9