
Gebakken scholfilet met sperziebonen en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk rode ui
1 bakje platte peterselie
150 gram zwarte olijven
2 eetlepels kappertjes
1 stuk citroen
500 gram sperziebonen
450 gram krieltjes
500 gram scholfilets
3 eetlepels grove mosterd
Bereidingswijze
1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
2. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Hak de peterselie grof. Giet de zwarte olijven en kappertjes af. Snijd de citroen in partjes.
3. Kook de sperziebonen 5 minuten, giet af onder koud stromend water. Bak de krieltjes 10 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen toe.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
5. Voeg de mosterd, de kappertjes, de zwarte olijven, de peterselie en de rode ui toe aan de pan met lauwwarme aardappeltjes en sperziebonen. Meng tot een salade.
6. Serveer de sperziebonen salade samen met de scholfilet en een partje citroen.
Tip: Voeg een fijngesneden rode peper toe aan de salade voor wat extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1277 Kj
Calorieën
304 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
24 gram