Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken scholfilet met sperziebonen en krieltjes

Gebakken scholfilet met sperziebonen en krieltjes

Ingrediënten

  • 1 stuk rode ui
  • 1 bakje platte peterselie
  • 150 gram zwarte olijven
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 stuk citroen
  • 500 gram sperziebonen
  • 450 gram krieltjes
  • 500 gram scholfilets
  • 3 eetlepels grove mosterd
Gebakken scholfilet met sperziebonen en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Hak de peterselie grof. Giet de zwarte olijven en kappertjes af. Snijd de citroen in partjes.
  3. Kook de sperziebonen 5 minuten, giet af onder koud stromend water. Bak de krieltjes 10 minuten in een koekenpan met een scheutje olie. Voeg de laatste 2 minuten de sperziebonen toe.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de scholfilet aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Voeg de mosterd, de kappertjes, de zwarte olijven, de peterselie en de rode ui toe aan de pan met lauwwarme aardappeltjes en sperziebonen. Meng tot een salade.
  6. Serveer de sperziebonen salade samen met de scholfilet en een partje citroen.
  7. Tip: Voeg een fijngesneden rode peper toe aan de salade voor wat extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 304
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 8