
Gebakken skreifilets
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
400 g skreifilet
4 el bloem
1 el olie
1 el boter
4 witte ronde harde broodjes
4 el remouladesaus
1 handje veldsla
1 rijpe avocado, in dunne plakjes
1 citroen, in 4 partjes
Bereidingswijze
Dep de skreifilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Haal ze door de bloem en schud de overtollig bloem eraf.
Verhit de olie en boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Wacht tot de boter is uitgebruist en lichtbruin kleurt. Leg de filets in de pan en bak ze circa 3 minuten per kant.
Draai het vuur uit en laat de vis nog een paar minuten doorgaren in de pan.
Serveer op een broodje met remouladesaus, veldsla en plakjes avocado. Maal er wat peper over en serveer met een partje citroen om erover uit te knijpen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
500 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
37 gram
Eiwitten
24 gram