Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken spruiten met mandarijn en rozemarijn

Gebakken spruiten met mandarijn en rozemarijn

Ingrediënten

  • 4 el pijnboompitten
  • 2 sjalotten
  • 500 g geschoonde spruitjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 mandarijnen
  • ½ bakje verse rozemarijn
Gebakken spruiten met mandarijn en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
  2. Snipper de sjalotten. Halveer eventueel grote spruiten en verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de sjalotten 1 min. en voeg dan de spruiten toe. Roerbak de spruiten op middelhoog vuur in ca. 10 min. beetgaar.
  3. Trek ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en voeg ze toe.
  4. Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Bak ze de laatste 3 min. mee.
  5. Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout. Voeg halverwege ca. 50 ml water om de spruitjes iets zachter te maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 238
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 13 g
  • Vet 16 g