
Gebakken spruiten met mandarijn en rozemarijn
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
4 el pijnboompitten
2 sjalotten
500 g geschoonde spruitjes
2 el olijfolie
2 mandarijnen
½ bakje verse rozemarijn
Bereidingswijze
Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten in ca. 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord.
Snipper de sjalotten. Halveer eventueel grote spruiten en verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de sjalotten 1 min. en voeg dan de spruiten toe. Roerbak de spruiten op middelhoog vuur in ca. 10 min. beetgaar.
Trek ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en voeg ze toe.
Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Bak ze de laatste 3 min. mee.
Breng op smaak met peper en (niet te veel) zout. Voeg halverwege ca. 50 ml water om de spruitjes iets zachter te maken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
238 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
7 gram