Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zalm met pastinaak puree, andijvie en hazelnoten

Gebakken zalm met pastinaak puree, andijvie en hazelnoten

Ingrediënten

  • 800 gram pastinaak
  • 75 gram hazelnoten
  • 500 gram andijvie
  • 4 stuks zalmfilets
  • 1 stuk citroen
  • 3 takjes dille
  • 8 blaadjes basilicum
Gebakken zalm met pastinaak puree, andijvie en hazelnoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil en snijd de pastinaken in grove stukken. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. 2. Rooster de hazelnoten kort in een koekenpan en hak grof.
  3. 3. Kook de andijvie in 10 minuten gaar.
  4. 4. Bak de zalm in een koekenpan aan beide kanten tot de huid knapperig is. Blus af met wat citroensap en rasp. Hak de dille fijn en strooi over de zalm.
  5. 5. Pureer de pastinaak tot een zachte puree. Voeg eventueel wat roomboter toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper. Schep de gekookte andijvie door de pastinaak puree
  6. 6. Schep de puree op een bord en drapeer de zalm over de puree. Garneer met de gehakte hazelnoten en verse basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 631
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 33 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 16