
Gebakken zalm met pastinaak puree, andijvie en hazelnoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
800 gram pastinaak
75 gram hazelnoten
500 gram andijvie
4 stuks zalmfilets
1 stuk citroen
3 takjes dille
8 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1. Schil en snijd de pastinaken in grove stukken. Kook in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Rooster de hazelnoten kort in een koekenpan en hak grof.
3. Kook de andijvie in 10 minuten gaar.
4. Bak de zalm in een koekenpan aan beide kanten tot de huid knapperig is. Blus af met wat citroensap en rasp. Hak de dille fijn en strooi over de zalm.
5. Pureer de pastinaak tot een zachte puree. Voeg eventueel wat roomboter toe als de puree te droog is. Breng op smaak met peper. Schep de gekookte andijvie door de pastinaak puree
6. Schep de puree op een bord en drapeer de zalm over de puree. Garneer met de gehakte hazelnoten en verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2648 Kj
Calorieën
631 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
38 gram