Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes

Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes

Ingrediënten

  • 10 g roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl ras el hanout
  • 500 g zuurkool naturel (biologisch)
  • 150 ml appel-perensap (GIJS)
  • 300 g zalmfilet op huid (ASC)
  • 750 g krielaardappelen, schoon geboend
  • 4 takjes verse krul peterselie (plantje, biologisch), fijngehakt
  • EXTRA grillpan, stoofpan
Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de boter in een stoofpan en stoof de ui met de ras el hanout specerijen 5 min. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een zeef. Knijp wat vocht uit de zuurkool en voeg toe aan de ui. Voeg het appel-perensap toe en stoof op laag vuur met het deksel op de pan 20 min. Schep af en toe om.
  2. Doe de krieltjes in een ruime pan waar je een goed sluitende deksel bij hebt. Zet de krieltjes tot de helft onder water en breng met deksel op de pan aan de kook. Hou het deksel zo veel mogelijk gesloten en stoom de krieltjes in 20 min. gaar. Controleer af en toe of er nog wel water en stoom in de pan zit; voeg eventueel een scheutje kokend water toe. Giet de krieltjes af.
  3. Snij de zalmfilets horizontaal in tweeën, bestrijk ze met olie en voeg peper naar smaak toe. Bak of gril 3-4 min. op de huidzijde en 1-2 min. op de andere zijde.
  4. Schep de peterselie door de krieltjes en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel de krieltjes, zuurkool en zalm over de borden.

Variatie

De krielaardappelen zitten in zakken van 500 g. Je kunt ook alle krieltjes stomen en de aardappelen die je over hebt, verwerken in een salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 465
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 42 g
  • Vet 22 g