
Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
10 g roomboter
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 tl ras el hanout
500 g zuurkool naturel (biologisch)
150 ml appel-perensap (GIJS)
300 g zalmfilet op huid (ASC)
750 g krielaardappelen, schoon geboend
4 takjes verse krul peterselie (plantje, biologisch), fijngehakt
EXTRA grillpan, stoofpan
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een stoofpan en stoof de ui met de ras el hanout specerijen 5 min. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een zeef. Knijp wat vocht uit de zuurkool en voeg toe aan de ui. Voeg het appel-perensap toe en stoof op laag vuur met het deksel op de pan 20 min. Schep af en toe om.
Doe de krieltjes in een ruime pan waar je een goed sluitende deksel bij hebt. Zet de krieltjes tot de helft onder water en breng met deksel op de pan aan de kook. Hou het deksel zo veel mogelijk gesloten en stoom de krieltjes in 20 min. gaar. Controleer af en toe of er nog wel water en stoom in de pan zit; voeg eventueel een scheutje kokend water toe. Giet de krieltjes af.
Snij de zalmfilets horizontaal in tweeën, bestrijk ze met olie en voeg peper naar smaak toe. Bak of gril 3-4 min. op de huidzijde en 1-2 min. op de andere zijde.
Schep de peterselie door de krieltjes en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel de krieltjes, zuurkool en zalm over de borden.
Variatietip!
De krielaardappelen zitten in zakken van 500 g. Je kunt ook alle krieltjes stomen en de aardappelen die je over hebt, verwerken in een salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
42 gram
Eiwitten
20 gram