Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes

Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes

Gebakken zalm met zuurkool en krieltjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 10 g roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 tl ras el hanout
  • 500 g zuurkool naturel (biologisch)
  • 150 ml appel-perensap (GIJS)
  • 300 g zalmfilet op huid (ASC)
  • 750 g krielaardappelen, schoon geboend
  • 4 takjes verse krul peterselie (plantje, biologisch), fijngehakt
  • EXTRA grillpan, stoofpan
Bereiden
Verwarm de boter in een stoofpan en stoof de ui met de ras el hanout specerijen 5 min. Laat ondertussen de zuurkool uitlekken in een zeef. Knijp wat vocht uit de zuurkool en voeg toe aan de ui. Voeg het appel-perensap toe en stoof op laag vuur met het deksel op de pan 20 min. Schep af en toe om.
Doe de krieltjes in een ruime pan waar je een goed sluitende deksel bij hebt. Zet de krieltjes tot de helft onder water en breng met deksel op de pan aan de kook. Hou het deksel zo veel mogelijk gesloten en stoom de krieltjes in 20 min. gaar. Controleer af en toe of er nog wel water en stoom in de pan zit; voeg eventueel een scheutje kokend water toe. Giet de krieltjes af.
Snij de zalmfilets horizontaal in tweeën, bestrijk ze met olie en voeg peper naar smaak toe. Bak of gril 3-4 min. op de huidzijde en 1-2 min. op de andere zijde.
Schep de peterselie door de krieltjes en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe. Verdeel de krieltjes, zuurkool en zalm over de borden.
Variatie
De krielaardappelen zitten in zakken van 500 g. Je kunt ook alle krieltjes stomen en de aardappelen die je over hebt, verwerken in een salade.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
42 g
vet
22 g
Kcal
465