Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebakken zoetzure panga saté’tjes met rijst

Gebakken zoetzure panga saté’tjes met rijst

Ingrediënten

  • 1 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
  • 2 el chilisaus
  • 4 el gebakken uitjes
  • 3 stuk(ken) lente ui (in schuine ringetjes gesneden)
  • 1 stuk(ken) peper en zout
  • 1 bak(jes) verse taugé
  • 600 g pangafilet
  • 3 el plantaardige olie
  • 4 beker(tje) PLUS basmathi rijst
  • 2 stuk(ken) sjalotjes (fijngesneden)
  • 1 zak(je) rauwkostsalade
  • 1/2 stuk(ken) sap van ½ citroen
Gebakken zoetzure panga saté’tjes met rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de pangafilets in dobbelstenen en leg ze in een schaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olie. Voeg hier de sjalot, knoflook, chilisaus en citroensap aan toe en meng alles door elkaar. Laat afgedekt met plasticfolie marineren tot gebruik.
  2. Kook in de tussentijd de rijst in water met wat zout net gaar. Giet af en laat onder een deksel uitstomen. Meng de lente ui en taugé door de rijst en verwarm even door.
  3. Steek de pangafilet blokjes aan houten prikkers en bak ze in een grillpan op hoog vuur aan alle kanten goudbruin en krokant. Verwarm de marinade van de vis in een pannetje.
  4. Schep de rijst op de borden en leg hier de panga saté’tjes op. Giet de warme marinade over de pangafilet en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de rauwkostsalade er apart bij.

Variatie

Dranktip: Wieckse Witte

    Voedingswaarde

  • Kcal 303
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 11 g