
Gebakken zoetzure panga saté’tjes met rijst
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
1 teentje(s) knoflook (fijngesneden)
2 el chilisaus
4 el gebakken uitjes
3 stuk(ken) lente ui (in schuine ringetjes gesneden)
1 stuk(ken) peper en zout
1 bak(jes) verse taugé
600 g pangafilet
3 el plantaardige olie
4 beker(tje) PLUS basmathi rijst
2 stuk(ken) sjalotjes (fijngesneden)
1 zak(je) rauwkostsalade
1/2 stuk(ken) sap van ½ citroen
Bereidingswijze
Snijd de pangafilets in dobbelstenen en leg ze in een schaal. Kruid met peper en zout en besprenkel met de olie. Voeg hier de sjalot, knoflook, chilisaus en citroensap aan toe en meng alles door elkaar. Laat afgedekt met plasticfolie marineren tot gebruik.
Kook in de tussentijd de rijst in water met wat zout net gaar. Giet af en laat onder een deksel uitstomen. Meng de lente ui en taugé door de rijst en verwarm even door.
Steek de pangafilet blokjes aan houten prikkers en bak ze in een grillpan op hoog vuur aan alle kanten goudbruin en krokant. Verwarm de marinade van de vis in een pannetje.
Schep de rijst op de borden en leg hier de panga saté’tjes op. Giet de warme marinade over de pangafilet en bestrooi met de gebakken uitjes. Serveer de rauwkostsalade er apart bij.
Variatietip!
Dranktip: Wieckse Witte
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
303 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
28 gram