
Gebraden beenham met gebakken asperges en aardappelpuree
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 80 min
Europees
Ingrediënten
1 culinaire beenham honing-mosterd
800 gram kruimige aardappels
800 gram witte asperges (geschild)
2 deciliter melk
6 takjes tijm
1 klontje roomboter
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Leg de beenham in een ovenschaal en gaar deze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Reken hiervoor ongeveer 50 minuten.
3. Schil de aardappels, snijd in grove stukken en kook ze volledig gaar in gezouten water. Giet af en laat zeer goed uitwasemen.
4. Verwarm de melk met een klontje roomboter in een steelpan en Voeg toe aan de aardappels.Stamp met behulp van een pureestamper tot een mooie puree. Kruid met zout en peper.
5. Snijd de geschilde asperges schuin in stukken. Verwarm een klontje roomboter in een ruime hapjespan en bak de asperges in ongeveer 10 minuten goudbruin en beetgaar.
6. Ris de tijm van de takjes en voeg toe aan de asperges. Laat enkele minuten meebakken. Kruid met zout en peper.
7. Neem de beenham uit de oven en snijd in mooie tranches.
8. Dresseer de aardappelpuree op het bord en verdeel er de gebakken asperges overheen. Leg er de tranches beenham op. Eet smakelijk!
Meer recepten in de categorie