Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gebraden kip met (zoete) aardappel en jus in pasteitjes

Gebraden kip met (zoete) aardappel en jus in pasteitjes

Ingrediënten

  • 1 hele scharrelkip (ong. 1,5 kg)
  • 2 uien
  • 1 hele knoflook
  • 800 gr zoete aardappelen
  • 800 gram aardappelen
  • 4 grote wortels
  • olijfolie
  • 10 gram verse rozemarijn
  • 4 pasteitjes (kant-en-klaar)
  • 2 el bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 200 ml gekookt water
  • olijfolie om de kip in te smeren
Gebraden kip met (zoete) aardappel en jus in pasteitjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de aardappel en zoete aardappel (zonder te schillen), de wortel en ui in grove stukken (door midden of in kwarten) en verdeel dit over een ingevette ovenschaal.
  3. Verdeel de rozemarijn tussen de groenten.
  4. Leg de knoflook in de ovenschaal (ongepeld).
  5. Droog de kip en bestrijk rondom met olijfolie.
  6. Leg de kip op de groenten in een ovenschaal.
  7. Bedek de kip met een stuk aluminiumfolie.
  8. Zet de schaal in de oven.
  9. Check na ongeveer 45 minuten de ovenschaal en haal de aluminiumfolie eraf.
  10. Roer de groenten om.
  11. Laat de schaal in de oven staan totdat de kip gaar is (ongeveer 70-90 minuten).
  12. Zet de pasteitjes direct in de oven als de kip eruit komt, volgens de gebruiksaanwijzing.
  13. Giet het braadvocht af in een pannetje en zet het vuur aan.
  14. Meng het braadvocht met 2 eetlepels bloem.
  15. Voeg dan een kippenbouillonblokje en 200 ml water toe en breng aan de kook.
  16. Mix het constant en haal van het vuur als de jus de gewenste dikte heeft.
  17. Knip eventuele touw van de kip.
  18. Serveer de kip op een schaal en verdeel op de borden de jus in de pasteitjes met de(zoete) aardappelen, ui en kruiden.