Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gefrituurde kip met sinaasappel-chilisaus

Gefrituurde kip met sinaasappel-chilisaus

Ingrediënten

  • 1 stuk Sinaasappel, alleen het sap
  • 150 ml Sweet chilisaus
  • 2 eetlepel Ketjap manis
  • 3 stuks Bosui
  • 370 gram Kipdijfilet
  • 2 stuks Eieren
  • 100 gram Patentbloem
  • 1 theelepel Gemberpoeder (djahé)
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 75 gram Panko
  • 1 Liter Frituurvet
  • 2 eetlepel Sesamzaad
Gefrituurde kip met sinaasappel-chilisaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hapje
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: voor dit recept heb je een frituurpan, airfryer, wok of andere pan waarin je kunt frituren nodig. Een hapjespan met dikke bodem volstaat ook.
  2. Meng het sinaasappelsap met de chilisaus en ketjap. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Zet apart tot gebruik.
  3. Snijd de kipdijfilets in grove stukken van elk zo’n 5 cm in doorsnee. Kluts de eieren in een schaaltjes. Meng de bloem met het gemberpoeder, knoflookpoeder, een ½ theelepel zout en versgemalen zwarte peper in een kom. Verdeel de panko over een klein (diep) bord.
  4. Verwarm het frituurvet in een (frituur)pan tot 180 graden of verwarm een airfryer tot dezelfde temperatuur. Haal de stukken kip door de bloem en zorg dat alle kanten bedekt zijn met een dunne laag van het bloemmengsel. Tik ze eventueel af om overtollig bloem te verwijderen. Haal de stukjes door het geklutste ei en vervolgens door de panko. Zorg dat ze allemaal bedekt zijn met een gelijke laag panko.
  5. Leg een schaal of bord met een laag keukenpapier klaar. Frituur de kip in de hete olie (pas op voor spetters) tot de kip goudbruin kleurt en gaar is aan de binnenkant. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten. Doe dit eventueel in twee porties, zodat het vet niet te veel afkoelt en de kip zo min mogelijk vet opzuigt. Laat de gefrituurde kip kort uitlekken op het keukenpapier.
  6. Meng de gefrituurde kip kort met de sinaasappel-chilisaus en serveer in een mooie schaal. Garneer met de bosui en sesamzaadjes. Serveer heet, eventueel met stokjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 468
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 23 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 1