

Gefrituurde kip met sinaasappel-chilisaus
Hapje
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
11.78 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Sinaasappel
150 ml Sweet chilisaus
2 eetlepel Ketjap manis
3 stuks Bosui
370 gram Kipdijfilet
2 stuks Eieren
100 gram Patentbloem
1 theelepel Gemberpoeder (djahé)
1 theelepel Knoflookpoeder
75 gram Panko
1 Liter Frituurvet
2 eetlepel Sesamzaad
Bereidingswijze
1. Let op: voor dit recept heb je een frituurpan, airfryer, wok of andere pan waarin je kunt frituren nodig. Een hapjespan met dikke bodem volstaat ook.
2. Meng het sinaasappelsap met de chilisaus en ketjap. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Zet apart tot gebruik.
3. Snijd de kipdijfilets in grove stukken van elk zo’n 5 cm in doorsnee. Kluts de eieren in een schaaltjes. Meng de bloem met het gemberpoeder, knoflookpoeder, een ½ theelepel zout en versgemalen zwarte peper in een kom. Verdeel de panko over een klein (diep) bord.
4. Verwarm het frituurvet in een (frituur)pan tot 180 graden of verwarm een airfryer tot dezelfde temperatuur. Haal de stukken kip door de bloem en zorg dat alle kanten bedekt zijn met een dunne laag van het bloemmengsel. Tik ze eventueel af om overtollig bloem te verwijderen. Haal de stukjes door het geklutste ei en vervolgens door de panko. Zorg dat ze allemaal bedekt zijn met een gelijke laag panko.
5. Leg een schaal of bord met een laag keukenpapier klaar. Frituur de kip in de hete olie (pas op voor spetters) tot de kip goudbruin kleurt en gaar is aan de binnenkant. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten. Doe dit eventueel in twee porties, zodat het vet niet te veel afkoelt en de kip zo min mogelijk vet opzuigt. Laat de gefrituurde kip kort uitlekken op het keukenpapier.
6. Meng de gefrituurde kip kort met de sinaasappel-chilisaus en serveer in een mooie schaal. Garneer met de bosui en sesamzaadjes. Serveer heet, eventueel met stokjes.
Meer recepten in de categorie