
Geglazuurde beenham met roasted potatoes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 75 min
Europees
Ingrediënten
6 grote aardappels (geschild, in kwarten)
9 eetlepels arachideolie
200 gram gezeefde tomaten
250 gram abrikozenjam
25 milliliter limoensap
1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
0 grof zeezout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappels circa 7 minuten in water met zout tot ze aan de buitenkant een beetje zacht zijn, maar nog hard aan de binnenkant. Giet af en schud op in een zeef of vergiet zodat de randjes korrelig zijn.
2. Giet 8 eetlepels olie in de braadslede, zet deze 5 minuten in de hete oven en schep dan de aardappels erdoor. Zet 50-60 minuten in de oven en schep halverwege de baktijd om.
3. Bak intussen de beenham rondom in de andere braadslede heel licht in 1 eetlepel arachideolie.
4. Meng de abrikozenjam met de gezeefde tomaten, limoensap, zout en peper. Verdeel dit mengsel over de beenham en laat circa 10 minuten intrekken. Zet de beenham naast de aardappels in de oven en bak circa 40 minuten.
5. Dek af met aluminiumfolie als de ham te donker wordt. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder folie.
6. Schep de rozemarijn door de aardappels en bestrooi ze met grof zeezout. Snijd de beenham in plakken en serveer met de geroosterde aardappels. Deze geroosterde beenham smaakt lekker met boontjes of wortels.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
770 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
68 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie