
Gegratineerde aardappelmousseline
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels (geschild)
2 teentjes knoflook (geperst)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kookroom
1 eetlepel platte peterselie (gehakt)
4 eetlepels paneermeel
8 eetlepels belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels met zout gaar. Giet ze af, stamp ze en klop er een luchtige puree van met de knoflook, de olijfolie, de kookroom of melk en de peterselie.
2. Schep de mousseline in 4 ovenvaste bakjes. Bestrooi met een mengsel van paneermeel of grof gemalen amandel en geraspte kaas. Gratineer onder een hete ovengrill.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
21 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie