Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Gegratineerde aubergine met tomaat en tijm

Gegratineerde aubergine met tomaat en tijm

4 pers.
ca. 75 min
Hollands

Ingrediënten

2 aubergines
6 el olijfolie
1 tl gemalen koriander
8 takjes verse tijm (biologisch)
4 trostomaten
2 tenen knoflook, fijngesneden
100 g gruyère, geraspt
6 el paneermeel
10 takjes verse bieslook (biologisch), fijngesneden
EXTRA ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de aubergines in de lengte, door de kroontjes. Snij het vruchtvlees kruislings in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Laat de rand heel. Bestrijk de snijkant van de aubergines met flink wat olijfolie: ± 1 el per halve aubergine. Bestrooi met peper, eventueel zout, koriander en wat takjes geriste tijm en leg ze met het snijvlak naar beneden in de ingevette ovenschaal. Bak de helften in 45 min. goudbruin en gaar.
Snij in de tussentijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Breng een pannetje water aan de kook en leg de tomaten hier 20 sec. in. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen. Pel het velletje eraf, gooi dat weg, en snij de ontvelde tomaten in stukjes.
Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Zet de oven op 200 °C. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat het randje zitten, zodat de aubergine zijn vorm behoudt. Snij de aubergine grof. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook met het aubergine vruchtvlees 2 min. Voeg de tomaat toe en bak nog 5 min. op hoog vuur, zodat er wat vocht verdampt. Meng de helft van de kaas en 2 el paneermeel erdoor en breng verder op smaak met peper, eventueel zout en de helft van de bieslook. Vul de aubergines met dit mengsel.
Meng de rest van de kaas met de rest van het paneermeel en bestrooi de aubergines ermee. Zet de aubergines 15 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin is. Bestrooi met de rest van de bieslook en leg er nog een takje tijm bovenop. Lekker met pommes duchesse.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
395 kcal
Vetten
32 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
11 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Badtextiel: Spaar voor handdoeken
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen