
Gegratineerde cannelloni met rundergehakt en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
12 lasagnevellen
500 gram rundergehakt
2 eieren
1 potje groene pesto
600 gram spinazie (gewassen)
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 scheutje zonnebloemolie
1 versgemalen peper
1 zout
100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 185 graden met de grillstand aan.
2. Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook.
3. Laat de lasagnevellen 1 voor 1 in het water zakken en kook ze 5 minuten, zodat ze mooi zacht worden.
4. Giet af, laat uitlekken en dep goed droog.
5. Maak het gehakt in een kom aan met de eieren, enkele eetlepels pesto, versgemalen peper en zout. Kneed goed door.
6. Leg de lasagnevellen naast elkaar op een snijplank en verdeel er het gehakt over.
7. Rol zo strak mogelijk op en leg naast elkaar in een ovenschaal. Smeer lichtjes in met een beetje pesto en bestrooi met de geraspte kaas.
8. Bak de rolletjes ongeveer 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of het gehakt gaar is.
9. Maak ondertussen de rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.
10. Verwarm een klein scheutje zonnebloemolie in een hapjespan en fruit er de ui en de knoflook in aan.
11. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat smoren tot deze begint te slinken. Kruid met zout en peper en neem van het vuur. Laat eventueel uitlekken op een vergiet.
12. Verdeel de spinazie over 4 diepe borden en leg er de gehaktrolletjes op. Garneer eventueel met een beetje pesto en een topje basilicum.
Meer recepten in de categorie