
Gegratineerde gnocchi met gorgonzola en parmezaan
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 55 min
Europees
Ingrediënten
1 pak gnocchi (kant-en-klaar)
50 gram crème fraîche
100 gram gorgonzola (verbrokkeld)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
50 gram walnoten (gepeld, grof gehakt)
1 zak rucola
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill. Kook de gnocchi zoals in het basisrecept. Schep uit de pan als ze boven komen drijven en leg ze in de ovenschaal.
2. Meng in een kom de crème fraîche, gorgonzola en Parmezaanse kaas en verdeel dit mengsel over de gnocchi.
3. Bestrooi met wat peper en schuif onder de grill. Gratineer de kaas op de gnocchi in een paar minuten goudbruin.
4. Laat de ovendeur op een kier en controleer regelmatig. Neem uit de oven en bestrooi met de walnoten.
5. Verdeel de gnocchi over 4 borden. Serveer direct met de rucola erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
24 gram
Meer recepten in de categorie