
Gegratineerde gnocchi met knoflookgarnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilogram gnocchi
3 eetlepels olijfolie
400 gram roerbakgroenten Italiaanse stijl (koelvers)
1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
1 pot pastasaus piccante (490 gram)
2 bakjes garnalen in knoflookmarinade (à 80 g)
2 bollen mozzarella (à 125 g)
1 citroen (schoongeboend, gele schil geraspt)
1 theelepel oregano (gedroogd)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen gaar.
2. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de roerbakgroenten 3 min. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 2 min. Schenk de pastasaus erbij en verwarm nog 2 min.
3. Verdeel de gnocchi over de ovenschaaltjes. Schep de groentesaus erover. Leg de garnalen erop.
4. Scheur de mozzarella in stukjes. Meng ze met de citroenrasp, oregano en de rest van de olijfolie. Verdeel de mozzarella over de garnalen. Breng op smaak met peper.
5. Bak de gnocchischoteltjes in de voorverwarmde oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
846 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
111 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie