
Gegratineerde mosselen met krokant spek
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 kilo mosselen
1 teentje knoflook
75 gram zachte boter
1 handje peterselie
2 sneeën oud witbrood (zonder korst)
50 gram ontbijtspek (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Spoel de mosselen en verwijder de kapotte mosselschelpen. Kook de mosselen in een grote (mossel)pan afgedekt circa 7 minuten totdat alle schelpen open zijn. Gooi eventuele dichte mosselen weg.
2. Meng de geperste knoflook met de boter en fijngehakte peterselie en voeg 1 eetlepel van het kookvocht van de mosselen toe. Verkruimel het witbrood, eventueel in een keukenmachine, en schep het broodkruim met het ontbijtspek door de kruidenboter.
3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de mosselen open en gooi de bovenste schelpen weg.
4. Leg de mosselen in een ovenschaal en schep wat van het botermengsel erop. Gratineer circa 10 minuten in de oven en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
11 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie