Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde mosselen

Gegratineerde mosselen

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • Bosje verse platte peterselie
  • Olijfolie
  • Paneermeel
  • Bio+ citroen om erbij te serveren
Gegratineerde mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen goed af onder stromend koud water.
  2. Gooi de mosselen die beschadigd zijn of al open staan weg.
  3. Kook de mosselen in een grote pan met een glas water erbij, met de deksel op de pan, in ongeveer 4 minuten gaar.
  4. Schud regelmatig om.
  5. De mosselen zijn goed als alle schelpen openstaan. Giet ze vervolgens af in een zeef.
  6. Hak de knoflook en peterselie fijn.
  7. Meng dit samen met de olijfolie, het paneermeel en peper en zout.
  8. De verhoudingen zijn op gevoel: het mengsel moet niet te nat, maar ook zeker niet te droog zijn.
  9. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  10. Maak de mosselen open en gooi de bovenkanten van alle schelpen weg.
  11. Leg de mosselen in een ovenschaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elke schelp.
  12. Zet de ovenschaal ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden, of gebruik de grillstand.
  13. Houd de mosselen goed in de gaten, ze mogen zeker niet verbranden.
  14. Let op: de grootte van de schelpen en je type oven kunnen variëren, daarom is de oventijd ook niet voor iedereen hetzelfde.
  15. Serveer de hete mosselen direct met partjes citroen.