
Gegratineerde mosselen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
2 kilogram mosselen
1 ui (gesnipperd)
1 prei (in ringen)
1 bosje bladselderij (grof gesneden)
150 milliliter witte wijn
200 milliliter kookroom
4 eetlepels paneermeel
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels peterselie (gehakt)
50 gram belegen kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Maak de mosselen schoon. Kook ze met de ui, prei, bladselderij en witte wijn circa 6 minuten of tot ze open zijn.
2. Verwijder de bovenste schelp. Snijd de mosselen los en leg ze in de onderste schelp.
3. Verwarm de ovengrill. Verdeel de room over de mosselen.
4. Meng het paneermeel of broodkruim met het paprikapoeder, de peterselie en geraspte kaas. Strooi dit mengsel over de mosselen.
5. Zet ze niet te dicht onder de ovengrill en gratineer ze in circa 2 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
335 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie