
Gegratineerde mosselen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Frans
Ingrediënten
1 kilogram mosselen (grote)
0.5 deciliter droge witte wijn (van tablet)
4 teentjes knoflook
5 eetlepels gehakte peterselie (vers of diepvries)
8 eetlepels grof paneermeel
0 versgemalen peper
0 zout
50 gram geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
Bereidingswijze
1. Controleer de mosselen; verwijder beschadigde en openstaande mosselen die na een tik niet sluiten
2. Kook de mosselen 2-3 minuten met de wijn of visbouillon totdat ze helemaal openstaan
3. Pel de teentjes knoflook, hak ze fijn en meng ze met peterselie, paneermeel, peper en zout, parmezaanse kaas en olijfolie tot een soort tapenade
4. Verwijder de bovenste helften van de mosselschelpen zodat open schelpen met daarin gare mosselen overblijven
5. Zet deze naast elkaar op een bakplaat of in een platte ovenschaal
6. Verdeel de tapenade over de gare mosselen
7. Verwarm de grill en zet de mosselen eronder tot de bovenkant lichtbruin en krokant is
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
276 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
17 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie