Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegratineerde spinazie-rijst met feta en ei

Gegratineerde spinazie-rijst met feta en ei

Ingrediënten

  • 450 gram spinazie (diepvries)
  • 100 gram feta
  • 320 gram doperwten
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuks uien
  • 75 gram geraspte kaas
Gegratineerde spinazie-rijst met feta en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar in de pan.
  3. 3. Pel en snipper de uien.
  4. 4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een grote koeken- of hapjespan. Fruit de ui 3 minuten, voeg de spinazie toe, bak nog 5 minuten mee en laat het vocht verdampen.
  5. 5. Meng de rijst met de feta en de spinazie. Verdeel de rijst over een ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. 6. Breng ondertussen opnieuw een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in gelijke parten.
  7. 7. Verdeel de gegratineerde spinazie-rijst over de borden en serveer met de gekookte eieren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 582
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 10