
Gegratineerde spinazie-rijst met feta en ei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
450 gram spinazie (diepvries)
100 gram feta
320 gram doperwten
4 stuks eieren
300 gram zilvervliesrijst
2 stuks uien
75 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar in de pan.
3. Pel en snipper de uien.
4. Verhit vervolgens een scheutje olie in een grote koeken- of hapjespan. Fruit de ui 3 minuten, voeg de spinazie toe, bak nog 5 minuten mee en laat het vocht verdampen.
5. Meng de rijst met de feta en de spinazie. Verdeel de rijst over een ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Breng ondertussen opnieuw een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet af en laat schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd ze in gelijke parten.
7. Verdeel de gegratineerde spinazie-rijst over de borden en serveer met de gekookte eieren.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2443 Kj
Calorieën
582 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
71 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
29 gram
Meer recepten in de categorie