
Gegratineerde witlof met aardappelpartjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 plakken kaas
4 plakken salami
500 gram witlof
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 kg aardappelen
4 stuks bladerdeegvellen
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de stronken witlof 15-20 minuten.
4. Was en snijd ondertussen de aardappelen in gelijke partjes. Hussel ze in een ovenschaal met de paprika- en de knoflookpoeder. Plaats de aardappelpartjes 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
3. Wikkel de stronken witlof in een plak salami, een plak kaas en tot slot in een plak bladerdeeg. Plaats de witlof, bij de aardappelpartjes, 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Verdeel de aardappelpartjes samen met de gegratineerde witlof over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1891 Kj
Calorieën
449 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie