
Gegrilde aardappelsalade met oude kaas en een mosterdvinaigrette
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram aardappelen
150 gram oude kaas
2 stuks zoete puntpaprika's
350 gram trostomaten
20 gram platte peterselie
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel citroensap
1 stuk sjalot
1 eetlepel witte wijnazijn
75 gram veldsla
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook, boen de aardappelen, snijd ze in gelijke parten, kook ze in 18 minuten gaar en laat ze afkoelen.
2. Verhit een grillpan en grill de puntpaprika’s. Verhit vervolgens een klontje boter in de grillpan en grill de aardappelpartjes zodat er grill-strepen ontstaan.
3. Pel en snipper de sjalot, snijd de kaas in kleine blokjes, de trostomaten in gelijke parten en hak de peterselie fijn.
4. Meng de mosterd samen met de witte wijnazijn, het citroensap, de sjalot en de helft van de peterselie. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe zodat er een mooie vinaigrette ontstaat.
5. Verwijder de zwartgeblakerde schil van de puntpaprika's en snijd ze in reepjes.
6. Meng de gegrilde aardappelen met de kaas, de tomaten, de paprika en de veldsla. Roer hier tot slot voorzichtig de vinaigrette doorheen.
7. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de overgebleven peterselie.
Tip: Lekker met een gekookt eitje.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1490 Kj
Calorieën
355 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie