
Gegrilde aardappelsalade met oude kaas
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 g Opperdoezer ronde aardappelen
150 g oude kaas
2 zoete puntpaprika's
350 g trostomaten
20 g platte peterselie
3 el extra vierge olijfolie
1 el citroensap
1 sjalot
1 el witte wijnazijn
75 g veldsla
1 tl mosterd
Bereidingswijze
Breng een pan met water aan de kook, boen de aardappelen, snijd ze in gelijke parten, kook ze in 18 minuten gaar en laat ze afkoelen. Verhit een grillpan en grill de puntpaprika’s. Verhit vervolgens een klontje boter in de grillpan en grill de aardappelpartjes zodat er grill-strepen ontstaan. Pel en snipper de sjalot, snijd de kaas in kleine blokjes, de trostomaten in gelijke parten en hak de peterselie fijn. Meng de mosterd samen met de witte wijnazijn, het citroensap, de sjalot en de helft van de peterselie. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe zodat er een mooie vinaigrette ontstaat. Verwijder de zwartgeblakerde schil van de puntpaprika's en snijd ze in reepjes. Meng de gegrilde aardappelen met de kaas, de tomaten, de paprika en de veldsla. Roer hier tot slot voorzichtig de vinaigrette doorheen. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de overgebleven peterselie.
Variatietip!
TIP Lekker met een gekookt eitje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
355 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie