Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde aardappelsalade met oude kaas

Gegrilde aardappelsalade met oude kaas

Ingrediënten

  • 500 g Opperdoezer ronde aardappelen
  • 150 g oude kaas
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 350 g trostomaten
  • 20 g platte peterselie
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 el witte wijnazijn
  • 75 g veldsla
  • 1 tl mosterd
Gegrilde aardappelsalade met oude kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook, boen de aardappelen, snijd ze in gelijke parten, kook ze in 18 minuten gaar en laat ze afkoelen. Verhit een grillpan en grill de puntpaprika’s. Verhit vervolgens een klontje boter in de grillpan en grill de aardappelpartjes zodat er grill-strepen ontstaan. Pel en snipper de sjalot, snijd de kaas in kleine blokjes, de trostomaten in gelijke parten en hak de peterselie fijn. Meng de mosterd samen met de witte wijnazijn, het citroensap, de sjalot en de helft van de peterselie. Voeg dan al roerend beetje bij beetje de olijfolie toe zodat er een mooie vinaigrette ontstaat. Verwijder de zwartgeblakerde schil van de puntpaprika's en snijd ze in reepjes. Meng de gegrilde aardappelen met de kaas, de tomaten, de paprika en de veldsla. Roer hier tot slot voorzichtig de vinaigrette doorheen. Verdeel de salade over de borden en garneer het met de overgebleven peterselie.

Variatie

TIP Lekker met een gekookt eitje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 355
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 20 g