Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde abrikozen en perziken met yoghurt

Gegrilde abrikozen en perziken met yoghurt

Ingrediënten

  • 4 stuks abrikozen
  • 4 stuks perziken
  • 4 eetlepels biologisch PLUS volle yoghurt
  • 2 takjes munt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram hazelnoten
Gegrilde abrikozen en perziken met yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Halveer de abrikozen en de perziken en verwijder de pitten. Pluk de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn.
  2. 2. Verwarm de grillpan en grill de abrikozen en de perziken tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  3. 3. Meng de honing met de kaneel.
  4. 4. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Hak grof.
  5. 5. Verdeel de yoghurt over een grote serveerschaal, leg de gegrilde abrikozen en perziken erop en verdeel de kaneel-honing erover. Garneer met de munt en de hazelnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 229
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 34 g
  • waarvan suikers 31
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 2