Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananas met koffiecrème

Gegrilde ananas met koffiecrème

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 2 el olijfolie
  • 100 g mascarpone (bakje 250 g)
  • 1 kopje D.E. Oploskoffie Lekker Koud Salted Caramel
  • 1 el vloeibare honing
  • 80 g Choco’s hazelnoot
  • Extra: kwastje, garde
Gegrilde ananas met koffiecrème product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het kapje van de onderkant af en snijd de schil van de vrucht. Laat de groene bovenkant eraan zitten, hiermee kun je de ananas makkelijk draaien.
  2. Bestrijk de ananas rondom met olijfolie. Leg de ananas op de barbecue en gril in circa 15 minuten rondom goudbruin. Keer regelmatig om zodat de buitenkant mooi goudbruin karamelliseert.
  3. Roer intussen de mascarpone, koffie en honing met een garde door elkaar tot een crème. Hak de hazelnoot Choco’s in grove stukken.
  4. Snijd de ananas in 1,5 centimeter dikke plakken, schep de mascarpone erop. Strooi de chocoladenootjes eroverheen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 38 g
  • Vet 25 g