
Gegrilde ananas met koffiecrème
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 ananas
2 el olijfolie
100 g mascarpone (bakje 250 g)
1 kopje D.E. Oploskoffie Lekker Koud Salted Caramel
1 el vloeibare honing
80 g Choco’s hazelnoot
Extra: kwastje, garde
Bereidingswijze
Snijd het kapje van de onderkant af en snijd de schil van de vrucht. Laat de groene bovenkant eraan zitten, hiermee kun je de ananas makkelijk draaien.
Bestrijk de ananas rondom met olijfolie. Leg de ananas op de barbecue en gril in circa 15 minuten rondom goudbruin. Keer regelmatig om zodat de buitenkant mooi goudbruin karamelliseert.
Roer intussen de mascarpone, koffie en honing met een garde door elkaar tot een crème. Hak de hazelnoot Choco’s in grove stukken.
Snijd de ananas in 1,5 centimeter dikke plakken, schep de mascarpone erop. Strooi de chocoladenootjes eroverheen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
38 gram
Eiwitten
4 gram