
Gegrilde ananas met kokosslagroom
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
50 ml kokosmelk
1 stuk ananas
2 stuks kokosmakronen
70 gram notenmix
4 eetlepels geraspte kokos
2 theelepels honing
125 ml slagroom
Bereidingswijze
1. Schil de ananas, snijd in plakken en verwijder de harde kern. Hak de noten grof en verkruimel de kokosmakronen.
2. Verhit een grillpan, bestrijk de ananasplakken met wat olie en grill aan beide kanten zodat er grillstrepen ontstaan.
3. Doe de slagroom samen met de kokosmelk en de honing in een mengkom. Klop in 4 minuten luchtig en stijf.
4. Verhit een koekenpannetje en rooster de noten in 5 minuten goudbruin. Voeg de laatste minuut de kokosrasp toe.
5. Verdeel de gegrilde ananasschijven over de Brabantia serveerplank, garneer de plakken met de kokosslagroom, de makroonkruimels en de noten-kokosmix.
Tip: Garneer de plakken met verse munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1825 Kj
Calorieën
435 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
47 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie