
Gegrilde ananas met vanille-mascarpone en gezouten karamelsaus
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
1 ananas
200 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
250 g mascarpone
1 tl vanilleconcentraat
20 g amandelschaafsel
1 takje munt
Bereidingswijze
Halveer de ananas en snijd de harde kern weg. Snijd de helften vervolgens in kwarten. Gril de ananas 6-8 minuten per kant op de barbecue.
Verhit de suiker in een steelpan en laat langzaam smelten op laag vuur. Neem zodra de suiker helemaal gesmolten is de pan van het vuur. De suiker moet iets bruiner zijn maar niet te donker.
Verwarm de slagroom en voeg langzaam aan de gekarameliseerde suiker toe. Blijf goed roeren tot de saus een mooie dikte heeft. Voeg een snufje zout toe.
Voeg het vanilleconcentraat toe aan de mascarpone en meng tot een egaal mengsel.
Verdeel de gegrilde ananas over de borden, schep op iedere ananas een lepel van het vanille-mascarpone mengsel. Garneer met de gezouten karamelsaus, amandelschaafsel en fijn gehakte munt.
Variatietip!
De gegrilde ananas is ook lekker om te gebruiken in een salade.
Meer recepten in de categorie