
Gegrilde ananassalade met pindadressing
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 stuk ananas
2 stuks limoenen
500 gram tomaten
140 gram gerookte kipfilets
1 stuk rode ui
1 stuk avocado
2 eetlepels pindakaas
100 gram verse spinazie
2 cm gember
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de schil en het hart van de ananas, snijd in ringen en snijd dan in 4 gelijke delen. Snijd de gerookte kip in reepjes en pers het sap uit de limoen.
2. Verhit een grillpan, kwast de ananas in met wat olie en grill zodat er mooie strepen ontstaan.
3. Meng de pindakaas met het limoensap en de gember tot een dressing. Voeg water toe voor de gewenste dikte.
4. Meng de ananas met de spinazie, de rode ui, de avocado, de gerookte kip en de tomaat tot een salade.
5. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pindadressing.
Tip: Extra lekker met een Spaans pepertje er doorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1415 Kj
Calorieën
336 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
40 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie