Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde ananassalade met pindadressing

Gegrilde ananassalade met pindadressing

Ingrediënten

  • 1 stuk ananas
  • 2 stuks limoenen
  • 500 gram tomaten
  • 140 gram gerookte kipfilets
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk avocado
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 cm gember
Gegrilde ananassalade met pindadressing product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Schil en rasp de gember. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verwijder de schil en het hart van de ananas, snijd in ringen en snijd dan in 4 gelijke delen. Snijd de gerookte kip in reepjes en pers het sap uit de limoen.
  2. Verhit een grillpan, kwast de ananas in met wat olie en grill zodat er mooie strepen ontstaan.
  3. Meng de pindakaas met het limoensap en de gember tot een dressing. Voeg water toe voor de gewenste dikte.
  4. Meng de ananas met de spinazie, de rode ui, de avocado, de gerookte kip en de tomaat tot een salade.
  5. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pindadressing.
  6. Tip: Extra lekker met een Spaans pepertje er doorheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 336
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 45 g
  • waarvan suikers 40
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 5