Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde aubergine met citroen-knoflooksaus

Gegrilde aubergine met citroen-knoflooksaus

Ingrediënten

  • 2 (kleine) aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Gegrilde aubergine met citroen-knoflooksaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines in de lengte in parten. Bestrijk met olie en strooi er wat zout over. Rooster de auberginestukken om en om 5 minuten per kant, op indirecte hitte.
  2. Snijd de citroen doormidden. Rasp de schil van de helft van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
  3. Maak een sausje van mayonaise, Griekse yoghurt, geraspte citroenschil en wat citroensap. Pers de knoflook boven het sausje uit en roer erdoor. Bestrooi de gegrilde aubergines met geroosterd sesamzaad en serveer met de saus en citroenpartjes.