Gegrilde aubergine met citroen-knoflooksaus
4 pers.
Ingrediënten
2 (kleine) aubergines
4 eetlepels olijfolie
1 citroen
2 eetlepels mayonaise
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 teen knoflook
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereidingswijze
Snijd de aubergines in de lengte in parten. Bestrijk met olie en strooi er wat zout over. Rooster de auberginestukken om en om 5 minuten per kant, op indirecte hitte.
Snijd de citroen doormidden. Rasp de schil van de helft van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de andere helft van de citroen in partjes.
Maak een sausje van mayonaise, Griekse yoghurt, geraspte citroenschil en wat citroensap. Pers de knoflook boven het sausje uit en roer erdoor. Bestrooi de gegrilde aubergines met geroosterd sesamzaad en serveer met de saus en citroenpartjes.
Meer recepten in de categorie