Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde aubergine met citroen-muntsaus

Gegrilde aubergine met citroen-muntsaus

Ingrediënten

  • 3 stuks aubergines
  • 1 stuk bloemkool
  • 100 gram witte kaas
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 stuks pitabroodjes
  • 1 bakje munt
  • 1 stuk citroen
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 300 gram verse spinazie
Gegrilde aubergine met citroen-muntsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk met wat olijfolie. Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de munt fijn.
  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder. Meng de bloemkoolroosjes met de kerrieolie en rooster in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de laatste 6 minuten de pita broodjes erbij.
  3. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  4. Rasp de citroen, pers het sap uit en meng de rasp en het sap met de Griekse yoghurt. Meng de munt erdoor.
  5. Meng de geroosterde bloemkool door de spinazie en verdeel over de borden. Leg de gegrilde aubergine erop, besprenkel met de frisse citroen-muntsaus en de witte kaas.
  6. Serveer met pitabroodjes.
  7. Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 413
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 13