
Gegrilde aubergine met citroen-muntsaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
3 stuks aubergines
1 stuk bloemkool
100 gram witte kaas
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel kerriepoeder
4 stuks pitabroodjes
1 bakje munt
1 stuk citroen
100 ml Griekse yoghurt
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine over de lengte in plakken. Bestrijk met wat olijfolie. Snijd de bloemkool in roosjes. Hak de munt fijn.
2. Meng 2 eetlepels olijfolie met het kerriepoeder. Meng de bloemkoolroosjes met de kerrieolie en rooster in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Leg de laatste 6 minuten de pita broodjes erbij.
3. Verhit de grillpan en grill de plakken aubergine tot er mooie grillstrepen ontstaan.
4. Rasp de citroen, pers het sap uit en meng de rasp en het sap met de Griekse yoghurt. Meng de munt erdoor.
5. Meng de geroosterde bloemkool door de spinazie en verdeel over de borden. Leg de gegrilde aubergine erop, besprenkel met de frisse citroen-muntsaus en de witte kaas.
6. Serveer met pitabroodjes.
Tip: Extra lekker met granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1743 Kj
Calorieën
413 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie