Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • bakolijfolie
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 tl fijngehakte sjalot
  • 1 tl fijngehakte platte peterselie
  • zout
  • zwarte peper
Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 90 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de aubergine in dikke, ronde plakken van circa 1 cm dik. Kwast ze licht in met bakolijfolie en gril ze mooi gaar in een grillpan of in een contacgrill.
  2. 2. Meng ondertussen de olijfolie extra vergine, rode wijnazijn, sjalot en peterselie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
  3. 3. Leg de gegrilde aubergine in een schaal en verdeel daar de vinaigrette over. Meng door elkaar zodat alle plakken goed bedekt zijn. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren en bewaar in de koelkast tot gebruik.