

Gegrilde aubergine met sjalot vinaigrette
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
1 aubergine
bakolijfolie
5 el olijfolie extra vergine
2 el rode wijnazijn
1 tl fijngehakte sjalot
1 tl fijngehakte platte peterselie
zout
zwarte peper
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergine in dikke, ronde plakken van circa 1 cm dik. Kwast ze licht in met bakolijfolie en gril ze mooi gaar in een grillpan of in een contacgrill.
2. Meng ondertussen de olijfolie extra vergine, rode wijnazijn, sjalot en peterselie in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
3. Leg de gegrilde aubergine in een schaal en verdeel daar de vinaigrette over. Meng door elkaar zodat alle plakken goed bedekt zijn. Laat minimaal 1 uur afgedekt marineren en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Meer recepten in de categorie