
Gegrilde auberginerolletjes met tonijnsalade
Voorgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 kleine aubergines
100 milliliter olijfolie
200 gram tonijn uit blik (op olie)
1 eetlepel mayonaise
3 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel kappertjes (afgespoeld)
2 eetlepels bladpeterselie (fijngesneden)
50 gram rucola (gewassen)
Bereidingswijze
1. Vet de aubergineplakken in met olie. Verhit de pan en gril de plakken aubergine in 3 tot 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
2. Meng de tonijn met mayonaise, crème fraîche, kappertjes en peterselie en breng op smaak met zwarte peper.
3. Leg wat sla op elke aubergineplak, schep er een eetlepel tonijn op en rol de plak over de breedte op. Presenteer de rolletjes op kleine bordjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
440 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
5 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie