
Gegrilde Bavette van de BBQ met een Griekse salsa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Grieks
Ingrediënten
600 g bavette (2 x 300 g)
5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
½ teentje knoflook, geraspt
½ rode ui, in blokjes
50 g gedroogde tomaten, in stukjes
150 g cherrytomaten, in vieren
100 g granaatappelpitjes
½ bosje munt, fijngehakt
½ bosje peterselie, fijngehakt
1 citroen, het sap
Bereidingswijze
Haal de bavette 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. Bestrijk het vlees met 1-2 olijfolie en bestrooi aan beide kanten met zoutvlokken en versgemalen peper.
Verhit de BBQ op hoge temperatuur en grill de bavette 3-4 min per kant. Laat het vlees 10 minuten rusten onder folie.
Maak ondertussen de salsa. Meng in een kom 3 el olijfolie, rode wijnazijn, geraspte knoflook, blokjes rode ui en zout en versgemalen peper naar smaak. Roer er de gedroogde tomatenblokjes, cherrytomaatjes, munt en peterselie door. Schep goed om.
Snijd het vlees (haaks op de draad) in dunne plakken en serveer met de Griekse salsa.
Tip
Lekker met een couscoussalade
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1743 kcal
Vetten
96 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
128 gram