
Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 grote rode uien
4 takjes rozemarijn
Roomboter
2 tenen knoflook
Olijfolie
1 kleine ui
200 ml balsamico azijn
1 lepel honing
4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken
200 g Fairtrade haricots verts
Bereidingswijze
Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 175°C. De biefstukken op kamertemperatuur. Pel de rode uien en snipper de kleine ui. Pureer de tenen knoflook. Maak de haricots verts schoon.
Snijd de uien aan de bovenkant kruislings in.
Stop de rozemarijn erin en leg er een plakje boter op.
Rooster ze in een ovenschaal in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de aardappelrol in plakken van ca. 3 cm en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
Bak ze in de oven met de uien in ca. 20 minuten goudbruin.
Verwarm 1 el olie in een steelpan. Bak hier de knoflook en ui in.
Blus af met de azijn.
Kook op laag vuur in tot de azijn stroperig is.
Roer de honing erdoor.
Kook de haricots verts beetgaar.
Gril als laatste het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten.