Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui

Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui

Ingrediënten

  • 4 grote rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • Roomboter
  • 2 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 200 ml balsamico azijn
  • 1 lepel honing
  • 4 Blonde d’Aquitaine Biefstukken
  • 200 g Fairtrade haricots verts
Gegrilde biefstuk met balsamicosaus en gepofte ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 175°C. De biefstukken op kamertemperatuur. Pel de rode uien en snipper de kleine ui. Pureer de tenen knoflook. Maak de haricots verts schoon.
  2. Snijd de uien aan de bovenkant kruislings in.
  3. Stop de rozemarijn erin en leg er een plakje boter op.
  4. Rooster ze in een ovenschaal in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de aardappelrol in plakken van ca. 3 cm en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.
  6. Bak ze in de oven met de uien in ca. 20 minuten goudbruin.
  7. Verwarm 1 el olie in een steelpan. Bak hier de knoflook en ui in.
  8. Blus af met de azijn.
  9. Kook op laag vuur in tot de azijn stroperig is.
  10. Roer de honing erdoor.
  11. Kook de haricots verts beetgaar.
  12. Gril als laatste het vlees ca. 2 minuten aan beide kanten.