
Gegrilde champignons, paprika en aubergine met Parmezaanse kaas en een frisse peterseliedressing
Bijgerecht
4 pers.
ca. 20 Min
Ingrediënten
2 aubergines
1 rode paprika
1 gele paprika
250 g champignons
0.5 citroen
20 g peterselie
50 g Parmezaanse kaas
2 el witte wijn azijn
6 el olijfolie extra vierge
1 el witte basterdsuiker
50 g pijnboompitten
Extra
Staafmixer
Bereidingswijze
Snijd de aubergines over de lengte in plakken. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in repen van 2 centimeter breed. Halveer de champignons.
Gril de groenten op de barbecue tot er mooie grilstrepen ontstaan.
Pers het sap van de citroen uit. Hak de peterselie grof en pureer met een staafmixer samen met de olijfolie, de witte wijn azijn, de suiker en het citroensap tot een groene dressing.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot deze goudbruin zijn.
Verdeel de geroosterde groenten over een grote schaal en besprenkel de groenten met de frisse peterselie dressing en eventueel met wat achtergehouden peterselie.
Garneer de groenten met geschaafde Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Variatietip!
Voor een maaltijdsalade meng je 200 gram gekookte PLUS Farfalle pasta door de ingrediënten.
Meer recepten in de categorie